Sposób przygotowania:
Kurczak z jaglankąEtap 1
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Etap 2
Boczek pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju (jak boczek jest tłusty, to olej można pominąć).
Etap 3
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, dodać do boczku, podsmażyć.
Etap 4
Mięso z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, dodać do boczku. Dodać też sos teriyaki, trochę soli i resztę przypraw.
Podsmażać na średnim ogniu kilka minut.
Etap 5
Dodać ugotowaną kaszę, wlać ok. 1/3 szklanki wody.
Etap 6
Wymieszać. Wszystko razem podsmażać jeszcze kilka minut często mieszając.
W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podzielić na porcje i podawać.