Sposób przygotowania:
kurczak z kaszą i warzywami z patelni
Zacznijmy najpierw od udek musimy je rozfiletować przecinamy udko na pół i wyciągamy kostki z jednej i drugiej części Skórkę możemy zostawić na rosół jako dodatek do korpusu albo wywalić. Po wyciągnięciu kości rozbijamy trochę to mięsko żeby nie było za grube i miało jako taką formę przypominającą schabowego :)
Robimy w panierce jak schabowego jajko bułka tarta i na patelnie smażymy z obu stron i dusimy jakieś 20 minut te nasze schabowe z udek żeby były mięciutkie
Czas na kaszę jęczmienną wkładamy na patenie i warzywa też wkładamy mrożone wiecie to takie co kupuje sie na kilogramy warzyw mrożone na patelnie zalewamy 2 szklankami wody 2łyzeczki kucharka i gotujemy na małym ogniu jakieś 15-25 minut jak zacznie nam pęcznieć dolewamy jeszcze pół szklanki wody i dajemy teraz juz do smaku pieprz i kucharek znowu smakujemy i 5 minut gotujemy i zostawiamy pod przykryciem kasza wciągnie i napęcznieje super smakuje z kurczakiem
Robimy w panierce jak schabowego jajko bułka tarta i na patelnie smażymy z obu stron i dusimy jakieś 20 minut te nasze schabowe z udek żeby były mięciutkie
Czas na kaszę jęczmienną wkładamy na patenie i warzywa też wkładamy mrożone wiecie to takie co kupuje sie na kilogramy warzyw mrożone na patelnie zalewamy 2 szklankami wody 2łyzeczki kucharka i gotujemy na małym ogniu jakieś 15-25 minut jak zacznie nam pęcznieć dolewamy jeszcze pół szklanki wody i dajemy teraz juz do smaku pieprz i kucharek znowu smakujemy i 5 minut gotujemy i zostawiamy pod przykryciem kasza wciągnie i napęcznieje super smakuje z kurczakiem