Sposób przygotowania:
Kurczak z kremem pieczarkowo - pietruszkowym
Olej, paprykę w proszku, curry, wegetę oraz gałkę muszkatołową dokładnie mieszamy i nacieramy pierś z kurczaka. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie, kiedy mięso nabiera smaku z przypraw, robimy krem. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy. Dodajemy cebulę. Po kilku minutach przekładamy zawartość patelni do garnka, zalewamy wodą. Doprawiamy kostką grzybowa, gałka muszkatołową. Dodajemy także liść laurowy oraz ziele angielskie. Po 15 minutach duszenia zagęszczamy sos mąką. Liść i ziele nie będą nam już potrzebne więc wyciągamy je. Całość miksujemy blenderem. Natkę pietruszki bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do kremy i łączymy wszystko ze śmietaną. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy pierś z obu stron. Podajemy pokrojona w plastry polana kremem.