Sposób przygotowania:
Kurczak z nadzieniem
Cebulę obrać, posiekać. Pa-pryczkę chili przekroić wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne, umyć i posiekać. Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę, orzeszki i chili. Dodać ryż i krótko prażyć. Doprawić solą, pieprzem i curry. Wlać I szklankę wody, zagotować. Pozo-I stawić na 20 minut na małym t ogniu. Kurczaka umyć, osuszyć. Napełnić ryżem, związać, natrzeć
solą i pieprzem. Piec godzinę w temperaturze 200°C. Stopniowo dolewać 1/2 szklanki wody. Wypełnionego ryżem kurczaka związujmy nitką Pory oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Dodać do piekącego się 45 minut kurczaka. Piec razem 15 minut. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć mąkę z łyżeczką curry. Dodać śmietanę i rosół, zagotować. Połączyć z sosem z pieczenia. Kurczaka podawać z sosem i porami.
solą i pieprzem. Piec godzinę w temperaturze 200°C. Stopniowo dolewać 1/2 szklanki wody. Wypełnionego ryżem kurczaka związujmy nitką Pory oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Dodać do piekącego się 45 minut kurczaka. Piec razem 15 minut. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć mąkę z łyżeczką curry. Dodać śmietanę i rosół, zagotować. Połączyć z sosem z pieczenia. Kurczaka podawać z sosem i porami.