Sposób przygotowania:
Kurczak z orzechami nerkowca
Pokrojone na kawałki mięso marynujemy w mieszance powstałej po wymieszaniu białka, mąki i łyżki sosu sojowego. Na woku rozgrzewamy 1 łyżką oleju, wrzucamy posiekany drobno czosnek, stary imbir i posiekaną papryczkę chilli, smażymy chwilę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę dymkę smażymy minutę, po czym całość zdejmujemy z woka. Woka ponownie rozgrzewamy i dodajemy zamarynowane mięso smażymy 3-4 minuty, dodajemy zdjęte wcześniej przyprawy i cebulę. Smażymy minutę, dodajemy orzechy nerkowca, wlewamy sos sojowy i wino ryżowe, całość smażymy jeszcze chwilę, po czym posypujemy mięso posiekanym szczypiorkiem i serwujemy od razu z ryżem ugotowanym na sypko.