VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kilka prostych składników sprawia, że powstaje nam pyszny i sycący obiad. Aromatyczny kurczak, chrupiące warzywa, słonawy ser i smaczna kasza - rewelacja!

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i warzywami

Składniki:

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z papirusa z kaszą jaglaną i warzywami
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody, solimy, przekładamy kaszę. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.

Filet z piersi kurczaka kroimy w 2 cm plastry. Układamy w papirusie, smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju).

Paprykę, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry.

Mięso układamy na ugotowanej ciepłej kaszy, po brzegach talerza rozkładamy warzywa i ser, w środku kurczaka.