Sposób przygotowania:
Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku
Pstrągi oczyszczamy z zewnątrz i od środka, za pomocą skrobaka usuwamy łuski. Rybę przyprawiamy z zewnątrz i w środku solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Czosnek siekamy bardzo drobno. Masło rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego czosnek, trochę soli i pieprzu, ucieramy.
Środek pstrąga smarujemy masełkiem czosnkowym, wkładamy koperek.
Rybę owijamy plastrami boczku.
Każdego pstrąga układamy na folii aluminiowej, szczelnie owijamy, wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25 minut w 190 st. C.
Czosnek siekamy bardzo drobno. Masło rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego czosnek, trochę soli i pieprzu, ucieramy.
Środek pstrąga smarujemy masełkiem czosnkowym, wkładamy koperek.
Rybę owijamy plastrami boczku.
Każdego pstrąga układamy na folii aluminiowej, szczelnie owijamy, wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25 minut w 190 st. C.