Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryby są zdrowe. Na moim talerzu szczególnie często gości pstrąg. Tym razem rybę połączyłam z mięsem soczysty boczek dodał rybie fajnego smaczku.

Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku
Pstrągi oczyszczamy z zewnątrz i od środka, za pomocą skrobaka usuwamy łuski. Rybę przyprawiamy z zewnątrz i w środku solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

Czosnek siekamy bardzo drobno. Masło rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego czosnek, trochę soli i pieprzu, ucieramy. 

Środek pstrąga smarujemy masełkiem czosnkowym, wkładamy koperek. 

Rybę owijamy plastrami boczku.

Każdego pstrąga układamy na folii aluminiowej, szczelnie owijamy, wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25 minut w 190 st. C.
Pstrąg z masłem czosnkowym w boczku
Pstrąg otulony boczkiem przed zawinięciem w folię aluminiową

Tagi:

ryba pstrąg