Sposób przygotowania:
Kurczak z pastą Tom Yum i makaronem ryżowymMarynowanie:
Kurczaka należy umyć i po osuszeniu pokroić w kostkę lub paseczki. Mięso przełożyć do miski i wymieszać z sosem sojowym oraz paprykami.
Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki - minimum na 1 h (można na całą noc).
Makaron:
Makaron należy ugotować wg przepisu z opakowania.
Całość:
Cebulę należy pokroić w cienkie piórka i umieścić na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Smażyć dopóki cebula stanie się szklana. Następnie lekko ją posolić, podlać wodą i dusić do miękkości. Cały płyn powinien odparować.
Kolejno dodać kurczaka oraz pastę Tom Yum. Całość wymieszać i smażyć około 5-7 minut. Danie doprawić do smaku (curry, bazylią, solą i pieprzem).
Na końcu wmieszać makaron. Potrawę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.