Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kurczak z pastą curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gotowana na parze pierś z kurczaka posmarowana pastą curry.

Kurczak z pastą curry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak z pastą curry

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • ok. 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 5 łyżeczek oleju

Sposób przygotowania:

Kurczak z pastą curry
Do miseczki przelać olej. Dodać do niego pastę curry i wszystkie przyprawy. Wszystkie składniki w miseczce dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka rozciąć w ten sposób, żeby otrzymać 4 duże, cienkie płaty. Każdy kawałek mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze i posmarować przygotowaną pastą. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Kurczak z pastą curry
Olej z dodatkiem pasty curry czerwonej i reszty przypraw.
Kurczak z pastą curry
Mięso pocięte w duże płaty i ułożone w garnku do gotowania na parze.
Kurczak z pastą curry
Płaty mięsa w garnku posmarowane przygotowaną pastą.