Sposób przygotowania:
Kurczak z patelni z buraczkami
Buraki zalewamy wodą i gotujemy ok 45 minut od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, obieramy i kroimy w kostkę. wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy obraną, pokrojoną cebulę. Podlewamy lekko wodą i dusimy aż buraki będą miękkie. Ćwiartki płuczemy i nacieramy przyprawą do drobiu. Rozgrzewamy olej na patelni i układamy na niej ćwiartki skórą do dołu. smażymy pod przykryciem dopóki tłuszcz się nie wytopi i nie zezłoci. Po tym czasie przewracamy mięso na drugą stronę i smażymy do zezłocenia. Pęczak przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Gosia85
pepsicOLA
Wiesz co... Ja kiedyś w Rossmannie jakieś takie dorwałam. "Przyprawy z Podlasia. Bez chemii". Jakieś 4 zł za szt. Ostatnio widziałam, że się sporo nowych pojawiło.
joaska500
pepsicOLA
Pęczak to taka kasza :) Bardzo smaczna zresztą.
a kurczak się zezłocił niestety... Albo kurczak albo płaczące dziecko :)
joaska500
Muszę spróbować kiedyś tej kaszy, wygląda ciekawie :)
pepsicOLA
Spróbuj - ja wolę pęczak od kaszy jęczmiennej perłowej :)