Sposób przygotowania:
Kurczak z pędami bambusa
1.Filety z kurczaka wypłukać, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić na 15 min
2.Rozbić jajko, roztrzepać je, dodać mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli. Wymieszać
3.Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku wymieszanym z mąką i solą
4.Do woka (lub patelni) wlać olej, podgrzać go.
5.Tak przygotowane mięso wrzucić do woka, smażyć przez kilka minut (5-7 min.)
6.W międzyczasie pokroić bambus i paprykę w drobne paski
7.Usmażone mięso wyjąć z woka (lub patelni)
8.Ponownie natłuścić woka, wrzucić bambus i paprykę. Smażyć je przez około 2 min.
9.Rosół i olej sezamowy wlać do smażących się jarzyn
10. Dodać usmażone kawałki kurczaka. Smażyć wszystko przez chwilę, ciągle mieszając.
2.Rozbić jajko, roztrzepać je, dodać mąkę ziemniaczaną i szczyptę soli. Wymieszać
3.Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku wymieszanym z mąką i solą
4.Do woka (lub patelni) wlać olej, podgrzać go.
5.Tak przygotowane mięso wrzucić do woka, smażyć przez kilka minut (5-7 min.)
6.W międzyczasie pokroić bambus i paprykę w drobne paski
7.Usmażone mięso wyjąć z woka (lub patelni)
8.Ponownie natłuścić woka, wrzucić bambus i paprykę. Smażyć je przez około 2 min.
9.Rosół i olej sezamowy wlać do smażących się jarzyn
10. Dodać usmażone kawałki kurczaka. Smażyć wszystko przez chwilę, ciągle mieszając.