Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami
1. Filety kroimy w paski i skrapiamy maggi. Odstawiamy. Ryz płuczemy. Zalewamy 2 szkl wrzącej wody i gotujemy, dodając pod koniec po 1 łyżce oleju i vegety. mieszamy.
2. Filety lekko posypujemy maka i smażymy na łyżce oleju, dodając do smaku delikat
3. Na tarce o dużych oczkach ścieramy marchew. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę papruki. Warzywa dusimy na 1 łyzce oleju, podlewamy wodą i pod koniec dodajemy 2 łyżki przecieru.
4. Warzywa ączymy z mięsem i całość dusimy ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.
2. Filety lekko posypujemy maka i smażymy na łyżce oleju, dodając do smaku delikat
3. Na tarce o dużych oczkach ścieramy marchew. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie paseczki. Dodajemy pokrojone w kostkę papruki. Warzywa dusimy na 1 łyzce oleju, podlewamy wodą i pod koniec dodajemy 2 łyżki przecieru.
4. Warzywa ączymy z mięsem i całość dusimy ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.