Sposób przygotowania:
Kurczak zapiekany z warzywami
Filety z kurczaka podzielić na 2 części, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Obsmażyć po 5 minut z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę w kostkę, pora w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce.
Pieczarki podsmażyć na maśle, dodać resztę warzyw, smażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Warzywa przełożyć na kurczaka, włożyć do piekarnika. Piec 20 minut, posypać serem i zapiec kolejne 10 minut.
Pieczarki pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę w kostkę, pora w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce.
Pieczarki podsmażyć na maśle, dodać resztę warzyw, smażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Warzywa przełożyć na kurczaka, włożyć do piekarnika. Piec 20 minut, posypać serem i zapiec kolejne 10 minut.