Sposób przygotowania:
Ziołowe paluszki z kurczaka
Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy na długie paseczki. Mogą być cieńsze lub grubsze. Doprawiamy dokładnie przyprawą do mięsa i wymieszanymi przyprawami: oregano, ziołami prowansalskimi i suszoną natką pietruszki.
Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace.
Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.
Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace.
Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.