Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami w pomidorowym sosie
Umyte i osuszone mięso kroimy w mniejsze kawałeczki. Doprawiamy solą, papryką słodką i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni z masłem. Podlewamy odrobiną wody. Warzywa z puszki i słoika należy odcedzić.
Cebulę kroimy w drobne piórka i podsmażamy. Masło roztapiamy w garnku i dodajemy do niego 2 łyżki mąki. Robimy zasmażkę. Dolewamy do zasmażki stopniowo 2 szklanki mąki, cały czas mieszając.
Kiedy sos będzie gęsty dodajemy dopiero koncentrat. Dodajemy łyżkę cukru, i doprawiamy solą. Sos trzeba przegotować i ewentualnie jeszcze doprawić. Dodajemy do niego mięso i wszystkie warzywa.
Mieszamy razem składniki i podajemy z ryżem.
Cebulę kroimy w drobne piórka i podsmażamy. Masło roztapiamy w garnku i dodajemy do niego 2 łyżki mąki. Robimy zasmażkę. Dolewamy do zasmażki stopniowo 2 szklanki mąki, cały czas mieszając.
Kiedy sos będzie gęsty dodajemy dopiero koncentrat. Dodajemy łyżkę cukru, i doprawiamy solą. Sos trzeba przegotować i ewentualnie jeszcze doprawić. Dodajemy do niego mięso i wszystkie warzywa.
Mieszamy razem składniki i podajemy z ryżem.