Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kolorowe leczo z selerem i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Kolorowe leczo z selerem i fasolką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kolorowe leczo z selerem i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą, dodać kostkę bulionową i gotować. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.

Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek. Do pół miękkiej marchewki z selerem wsypać por z papryką, cukinię i kiełbasę, gotować.

Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować.

Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Pokrojoną fasolkę szparagową obgotować w wodzie.
Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na patelni.
Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Do marchewki z selerem dodać por z papryką i cukinię.
Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Połączyć z kiełbasą i gotować do miękkości.
Kolorowe leczo z selerem i fasolką
Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku.