Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka z warzywami.
Udka opłukujemy , obieramy ze skóry i dzielimy na pałeczki i podudzia.Mięso przekładamy do miski, dodajemy pieprz ,przyprawę, majeranek i wszystko razem mieszamy. Odstawiamy na 30 minut. Warzywa opłukujemy, obieramy i dzielimy ; czosnek i cebulę przekrawamy na połówki. Marchew ,pietruszkę, seler na cztery nierówne części.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy mięso z każdej strony po 5 minut.Następnie na patelnię kładziemy wszystkie warzywa i smażymy przez 5 minut , mieszając od czasu do czasu. Mięso i warzywa przekładamy do dużego rondla, podlewamy wodą i razem dusimy przez 30 minut na małym ogniu. Mięso i warzywa przekładamy na półmisek , dekorujemy natką pietruszki i podajemy.