Sposób przygotowania:
Kurczak z winogronem i orzechami włoskim
1. Kapustę pekińską siekamy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną. Frytki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, delikatnie posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na złoty kolor.
3. Winogrona myjemy i kroimy na połówki.
4. Na środku talerza układamy porcję usmażonego kurczaka, a na nim kawałki orzechów umoczonych w miodzie oraz kilka połówek winogrona. Obok kładziemy porcję frytek. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Podajemy na ciepło.
2. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, delikatnie posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na złoty kolor.
3. Winogrona myjemy i kroimy na połówki.
4. Na środku talerza układamy porcję usmażonego kurczaka, a na nim kawałki orzechów umoczonych w miodzie oraz kilka połówek winogrona. Obok kładziemy porcję frytek. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Podajemy na ciepło.