nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kurczak z winogronem i orzechami włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dla amatorów mięs podawanych na słodko.

Kurczak z winogronem i orzechami włoskim

Składniki:

Kurczak z winogronem i orzechami włoskim

 

  • Na dwie porcje:
  • 2-3 filety z kurczaka
  • garść orzechów włoskich
  • pół małej kapusty pekińskiej
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 3-4 łyżki miodu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • po kilka kulek winogrona jasnego i ciemnego
  • przyprawa uniwersalna
  • przyprawa do gyrosa
  • porcja frytek do piekarnika

Sposób przygotowania:

Kurczak z winogronem i orzechami włoskim
1. Kapustę pekińską siekamy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną. Frytki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
2. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, delikatnie posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na złoty kolor.
3. Winogrona myjemy i kroimy na połówki.
4. Na środku talerza układamy porcję usmażonego kurczaka, a na nim kawałki orzechów umoczonych w miodzie oraz kilka połówek winogrona. Obok kładziemy porcję frytek. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Podajemy na ciepło.