Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Kurczak z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli masz wysoki poziom cholesterolu, nie jedz skóry z kurczaka.

Kurczak z ziołami

Składniki:

Kurczak z ziołami

 

  • piersi z kurczaka bez skóry - 400g
  • czosnek - 1 ząbek
  • tymianek - 1 łyżka
  • olej rzepakowy - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 0,5 łyżeczki
  • świeżo zmielony pieprz - do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z ziołami
Porcja dla 2 osób

Na jedną porcję:

Energia: 226 kcal
Tłuszcze ogółem: 7 g
Cholesterol: 104 mg

Mięso umyj i przekrój każdą pierś na pół. Ostrym nożem natnij ukośnie mięso. Zmieszaj składniki marynaty. Mięso włóż do miski, zalej marynatą i odstaw na godzinę do lodówki. Wyjmij mięso z marynaty i smaż na patelni grillowej przez około 12 minut z dwóch stron.