Sposób przygotowania:
Kurczak zapieczony w warzywnym musie
Udka z kurczaka myjemy i dzielimy na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i majerankiem. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu.
Wszystkie warzywa (papryka, pieczarki, cebula i natka pietruszki) kroimy w kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C.
Pod koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło.
Wszystkie warzywa (papryka, pieczarki, cebula i natka pietruszki) kroimy w kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C.
Pod koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło.
Magdalena88
VioletoweKucharzenie
Magdalena88 napisał(a):
misia5
VioletoweKucharzenie
misia5 napisał(a):