Sposób przygotowania:
Kurczak zwijany w roladę
Sposób przygotowania;
Pierś z kurczaka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu nacinamy, następnie rozkładamy na płat i lekko rozbijamy aby nie porobić dziur.
Delikatnie solimy i nacieramy wódką.
Oczyszczamy por i kroimy w pół krążki.
Natomiast szynkę kroimy w nieduże paseczki, ogórka kroimy w cienkie plasterki.
Na wcześniej przygotowany płat nakładamy pokrojony por, następnie paski szynki.
Całość zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami.
Ciasto:
Z podanych składników przygotować ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany.
Przygotowaną roladę panierować w mące ziemniaczanej, następnie wkładać do przygotowanego ciasta.
Smażymy w dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju około 8 - 10 minut co jakiś czas przewracając.
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym, studzimy i kroimy w plastry.
Serwujemy z ugotowanym ryżem oraz ogórkiem zielonym.
Pierś z kurczaka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu nacinamy, następnie rozkładamy na płat i lekko rozbijamy aby nie porobić dziur.
Delikatnie solimy i nacieramy wódką.
Oczyszczamy por i kroimy w pół krążki.
Natomiast szynkę kroimy w nieduże paseczki, ogórka kroimy w cienkie plasterki.
Na wcześniej przygotowany płat nakładamy pokrojony por, następnie paski szynki.
Całość zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami.
Ciasto:
Z podanych składników przygotować ciasto o konsystencji kwaśnej śmietany.
Przygotowaną roladę panierować w mące ziemniaczanej, następnie wkładać do przygotowanego ciasta.
Smażymy w dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju około 8 - 10 minut co jakiś czas przewracając.
Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym, studzimy i kroimy w plastry.
Serwujemy z ugotowanym ryżem oraz ogórkiem zielonym.
robaczek
BozenaMatuszczyk
Miło mi ,dziękuje.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję ,tak to prawda;)