Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka w serowej pierzynce
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach - garść odkładamy, resztę za chwilę połączymy z masą jajeczną. Jajka wbijamy do miseczki, rozmącamy, dodajemy sól i pieprz oraz majonez, mieszamy. Na koniec masę jajeczną mieszamy z serem. Masę jajeczną rozsmarowujemy na blasze prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 150 st.C. Po upieczeniu warstwę serową delikatnie wyjmujemy z blachy.
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki równomiernie rozkładamy na warstwie serowej.
Mięso opłukujemy i osuszamy, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Warstwę mięsa układamy na pieczarkach. Na wierzch wykładamy pozostawiony ser żółty. Całość zwijamy w roladę, usuwamy papier do pieczenia spod serowej warstwy.
Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia i zamykamy tak, aby rękaw ciasno ją otulał. Pieczemy 50 minut w 150 st.C.
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki równomiernie rozkładamy na warstwie serowej.
Mięso opłukujemy i osuszamy, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Warstwę mięsa układamy na pieczarkach. Na wierzch wykładamy pozostawiony ser żółty. Całość zwijamy w roladę, usuwamy papier do pieczenia spod serowej warstwy.
Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia i zamykamy tak, aby rękaw ciasno ją otulał. Pieczemy 50 minut w 150 st.C.
SylaUla