IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Kurczakowe kotlety czosnkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka w czosnkowym wydaniu

Kurczakowe kotlety czosnkowe

Składniki:

Kurczakowe kotlety czosnkowe

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku w płatkach
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 5 łyżek oleju ryżowego

 

Sposób przygotowania:

Kurczakowe kotlety czosnkowe
Pierś z kurczaka płuczemy, przekrawamy w poprzek (tak, żeby otrzymać 2 kotlety). Nie rozbijamy. Czosnek mieszamy z bułką, papryką i solą. Pierś moczymy w wodzie, następnie kładziemy na panierkę i mocno ją dociskamy do mięsa z obu stron. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Smacznego!