justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kurka w kostkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

soczysty kurczaka w kostkach drobiowych

Kurka w kostkach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurka w kostkach

 

  • pierś z kurczaka 2 sztuki
  • kostka drobiowa knorr 1 sztuka
  • pieprz
  • olej 4 łyżki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurka w kostkach
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki. Dobrze jest ją nieco ubić. Kostkę drobiową bardzo dokładnie rozprowadzamy z olejem i spora ilością świeżo mielonego pieprzu. Kostka powinna całkowicie się rozpuścić. Kiedy masa będzie jednolita, marynatą zalewamy mięso i dokładnie mieszamy ręką, aby marynata wszędzie dotarła. Odstawiamy na godzinę do lodówki, aby mięsko się zamarynowało. Po tym czasie każdy kawalek mięsa dokładnie smażymy z każdej strony.
Kurka w kostkach
każdy kawałek mięsa należy dokładnie usmażyć na złoto