Kurki smażone Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klasyczne kurki smażone

Kurki smażone Kaja35

Składniki:

Kurki smażone Kaja35

 

  • Grzyby kurki około 1 kg.
  • Cebula średnia 2 sztuki
  • Sól pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurki smażone Kaja35
Zebrane grzyby płukałam w zimnej wodzie tak długo aż były czyste, następnie pozostawiłam na sicie odcedzić z nadmiaru wody. Osuszone kurki pokroiłam na małe kawałki wg. własnego uznania. Na koniec na patelni rozgrzałam olej, zeszkliłam pokrojoną na drobno cebulę, wrzuciłam przygotowane kurki, doprawiłam świeżo zmielonym pieprzem, solą i całość podsmażyłam.

Tagi:

grzyby