WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kurki w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najprostszy przepis na sos śmietanowy z pysznymi, młodziutkimi kurkami. Idealny do ziemniaków i makaronu.

Kurki w sosie śmietanowym

Składniki:

Kurki w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Kurki w sosie śmietanowym
Kurki bardzo dokładnie czyścimy i myjemy. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy umyte, drobno pokrojone szalotki razem ze szczypiorkiem. Chwilę podsmażamy i wrzucamy odsączone grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, aż odparuje woda z grzybów. Wtedy wlewamy słodką śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje odpowiednio.

Tagi:

kurki grzyby