Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kurki w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kurki w śmietanie z dodatkiem koperku.

Kurki w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurki w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Kurki w sosie śmietanowym
Cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić na kawałki. Dodać do cebulki, dusić razem pod przykryciem. W razie potrzeby podlać odrobinę wodą. Kiedy grzybki będą miękkie przyprawić je solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do kurek. Dodać umyty i drobno posiekany koperek. Dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.
Kurki w sosie śmietanowym
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę.
Kurki w sosie śmietanowym
Do cebulki dodać pokrojone kurki i udusić.

Tagi:

kurki grzyby