Sposób przygotowania:
Kurkowe spaghetti
Kurki przepłukujemy i osuszamy. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju (lub maśle). Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przygotowane grzyby. Grzyby obsmażamy, a następnie podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Miedzy czasie przygotowujemy sos śmietanowo- serowy oraz gotujemy makaron. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. Sos: Na patelnię lub do garczka przelewamy śmietankę. Dodajemy do niej pokrojony ser pleśniowy. Całość podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenie sera, a później do zagęszczenia. Pod koniec doprawiamy do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Gdy sos będzie gotowy łączymy go z makaronem. Porcjujemy na talerze. Na makaron wykładamy przygotowane kurki. Całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy!
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości