Sposób przygotowania:
Spaghetti z leśnymi kurkami i cukinią
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, dodać stary czosnek i drobno posiekaną cebulę, mieszając podsmażyć. Cukinię umyć i pokroić na ćwierćplasterki. Oczyszczone i opłukane kurki dokładnie odsączyć z wody, a następnie osuszyć na ręczniku kuchennym. Na patelnię z podsmażoną cebulą wrzucić pokrojoną cukinię i na dużym ogniu mieszając smażyć przez chwilę. Następnie wsypać osuszone kurki, dodać przyprawy i smażyć 3-4 minuty na dużym ogniu. Dodać ugotowany makaron, wymieszać i razem podgrzewać przez chwilę. Jeśli jest taka potrzeba, to jeszcze raz doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypane świeżym tymiankiem i tartym parmezanem.
kołczu
anemon
Szkoda jedynie, że sezon na kurki jest taki krótki. Oczywiście można zrobić z mrożonymi, ale to już nie to samo.