Sposób przygotowania:
Kurza galareta
Jarzyny oczyszczamy, płuczemy. Kurę myjemy, dzielimy na części. Jarzyny
wraz z podzieloną kurą wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i
gotujemy.
Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je. Wywar przecedzamy i
doprawiamy do smaku. Mięso oddzielamy od kości oraz kroimy na małe
kawałki. Marchew i jaja kroimy na talarki. Żelatynę rozpuszczamy w kubku
z gorącym wywarem.
Pokrojone jajka, mięso, marchew, odcedzony groszek dzielimy na
salaterkach.
Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do pozostałego wywaru i zalewamy tym
przygotowane porcje, po czym odstawiamy, żeby wszystko zastygło.
Z wierzchu przyozdabiamy zieloną pietruszką.
wraz z podzieloną kurą wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i
gotujemy.
Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je. Wywar przecedzamy i
doprawiamy do smaku. Mięso oddzielamy od kości oraz kroimy na małe
kawałki. Marchew i jaja kroimy na talarki. Żelatynę rozpuszczamy w kubku
z gorącym wywarem.
Pokrojone jajka, mięso, marchew, odcedzony groszek dzielimy na
salaterkach.
Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do pozostałego wywaru i zalewamy tym
przygotowane porcje, po czym odstawiamy, żeby wszystko zastygło.
Z wierzchu przyozdabiamy zieloną pietruszką.