eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam kaszę kuskus z czerwoną papryką i natką pietruszki. Kuskus zalałam bulionem zamiast wodą.

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki

Składniki:

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki

kasza

warzywa

  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki

sos

Sposób przygotowania:

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki

przygotowanie składników

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki
Opłukaną i osuszoną paprykę pokroić w kostkę.

Paprykę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułkę z nasionami. Miąższ papryki pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki
Pokroić opłukaną i osuszoną natkę pietruszki.

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie składników cd

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki
Odmierzoną kaszę kuskus zalać gorącym bulionem i przykrytą odstawić na 5 minut.

Kaszę odmierzyć, wsypać do garnka. Zalać kuskus gorącym bulionem w proporcji 1 do 1 , przykryć i odstawić na 5 minut.

przygotowanie kuskus

Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszki

Do słoiczka wlać olej, ocet i dodać przyprawy.

Słoik zakręcić i energicznie potrząsać aż składniki się połączą. Kaszę przemieszać, dodać paprykę, natkę pietruszki, cebulę i sos.

Całość wymieszać. Kuskus podawać udekorowany kawałkami papryki i listkami natki pietruszki.

Smacznego!


Tagi:

danie