Sposób przygotowania:
Kuskus Eli z czerwoną papryką i natką pietruszkiprzygotowanie składników
Paprykę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułkę z nasionami. Miąższ papryki pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Kaszę odmierzyć, wsypać do garnka. Zalać kuskus gorącym bulionem w proporcji 1 do 1 , przykryć i odstawić na 5 minut.
przygotowanie kuskus
Do słoiczka wlać olej, ocet i dodać przyprawy.
Słoik zakręcić i energicznie potrząsać aż składniki się połączą. Kaszę przemieszać, dodać paprykę, natkę pietruszki, cebulę i sos.
Całość wymieszać. Kuskus podawać udekorowany kawałkami papryki i listkami natki pietruszki.
Smacznego!
gusia1000