Sposób przygotowania:
Meksykańskie burito
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, kmin rzymski oraz paprykę ostrą. Mieszamy i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
Dodajemy zmielone mięso, mieszamy i smażymy do momentu, aż straci swój czerwony kolor.
Wrzucamy pomidory z puszki, dodajemy cukier, pieprz i sól. dusimy 20 minut, a następnie podlewamy bulionem.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy 10 minut.
Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa i dusimy 2-3 minuty.
Nakładamy powstały farsz na placki do tortilli, posypujemy serem żółtym starty m na tarce. Zawijamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez kilka minut.
Dodajemy zmielone mięso, mieszamy i smażymy do momentu, aż straci swój czerwony kolor.
Wrzucamy pomidory z puszki, dodajemy cukier, pieprz i sól. dusimy 20 minut, a następnie podlewamy bulionem.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy 10 minut.
Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa i dusimy 2-3 minuty.
Nakładamy powstały farsz na placki do tortilli, posypujemy serem żółtym starty m na tarce. Zawijamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez kilka minut.