Sposób przygotowania:
Frittata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy oczyszczony i pokrojony jarmuż. Dusimy przez kilka minut. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy podsmażone warzywa.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż puszczą sok. Dodajemy pieczarki do pozostałych składników. Dodajemy także pokrojony w kostkę ser żółty.
Przyprawiamy i mieszamy całość.
Nakładamy masę do foremek silikonowych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż puszczą sok. Dodajemy pieczarki do pozostałych składników. Dodajemy także pokrojony w kostkę ser żółty.
Przyprawiamy i mieszamy całość.
Nakładamy masę do foremek silikonowych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut.