Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Frittata z pieczarkami, papryką i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka zapieczone z warzywami oraz pieczarkami podduszonymi na maśle. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i zimno.

Frittata z pieczarkami, papryką i jarmużem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata z pieczarkami, papryką i jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Frittata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy oczyszczony i pokrojony jarmuż. Dusimy przez kilka minut. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy podsmażone warzywa.

Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż puszczą sok. Dodajemy pieczarki do pozostałych składników. Dodajemy także pokrojony w kostkę ser żółty.

Przyprawiamy i mieszamy całość.

Nakładamy masę do foremek silikonowych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut.
Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszklą.
Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Dodajemy oczyszczony i pokrojony jarmuż. Dusimy przez kilka minut.
Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Dodajemy pieczarki do pozostałych składników. Dodajemy także pokrojony w kostkę ser żółty.
Fritata z pieczarkami, papryką i jarmużem
Nakładamy masę do foremek silikonowych i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut.