Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 858]

Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia faszerowana mięsem wieprzowym, pieczarkami, papryką i natką pietruszki, przygotowana na grillu.

Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną

 

Sposób przygotowania:

Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Mięso mielimy w maszynce.

Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy paprykę oraz pieczarki pokrojone w kostkę. Dusimy kilka minut, aż pieczarki puszczą sok, a następnie dodajemy mięso. Podsmażamy do momentu, aż straci swój czerwony kolor. Przyprawiamy, mieszamy i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.

Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników, mieszamy. Zdejmujemy z palnika i zostawiamy do przestygnięcia.

Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do farszu.

Umyte cukinie przecinamy wzdłuż i usuwamy miąższ. Środek posypujemy pieprzem i solą. Kładziemy cukinie na kilka minut na grillu. Nakładamy farsz i znów grillujemy do momentu, aż cukinia będzie odpowiednio miękka.
Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy paprykę oraz pieczarki pokrojone w kostkę.
Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Dusimy kilka minut, aż pieczarki puszczą sok, a następnie dodajemy mięso.
Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników, mieszamy.
Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Nakładamy farsz i znów grillujemy do momentu, aż cukinia będzie odpowiednio miękka.