Sposób przygotowania:
Grillowana cukinia faszerowana wieprzowiną
Mięso mielimy w maszynce.
Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy paprykę oraz pieczarki pokrojone w kostkę. Dusimy kilka minut, aż pieczarki puszczą sok, a następnie dodajemy mięso. Podsmażamy do momentu, aż straci swój czerwony kolor. Przyprawiamy, mieszamy i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników, mieszamy. Zdejmujemy z palnika i zostawiamy do przestygnięcia.
Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do farszu.
Umyte cukinie przecinamy wzdłuż i usuwamy miąższ. Środek posypujemy pieprzem i solą. Kładziemy cukinie na kilka minut na grillu. Nakładamy farsz i znów grillujemy do momentu, aż cukinia będzie odpowiednio miękka.
Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy paprykę oraz pieczarki pokrojone w kostkę. Dusimy kilka minut, aż pieczarki puszczą sok, a następnie dodajemy mięso. Podsmażamy do momentu, aż straci swój czerwony kolor. Przyprawiamy, mieszamy i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników, mieszamy. Zdejmujemy z palnika i zostawiamy do przestygnięcia.
Ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do farszu.
Umyte cukinie przecinamy wzdłuż i usuwamy miąższ. Środek posypujemy pieprzem i solą. Kładziemy cukinie na kilka minut na grillu. Nakładamy farsz i znów grillujemy do momentu, aż cukinia będzie odpowiednio miękka.