Sposób przygotowania:
Kuskus po marokańsku
Suszone pomidory osączam z zalewy i drobno kroję.
Wodę wlewam do garnka, dodaję suszone pomidory. Ponownie doprowadzam do wrzenia. Wyłączam ogień, wsypuję kuskus i mieszam.
Przykrywam garnek pokrywką i odstawiam na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaję pozostałe składniki i mieszam. Podaję od razu do dań obiadowych lub jako samodzielną przekąskę.
Wodę wlewam do garnka, dodaję suszone pomidory. Ponownie doprowadzam do wrzenia. Wyłączam ogień, wsypuję kuskus i mieszam.
Przykrywam garnek pokrywką i odstawiam na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaję pozostałe składniki i mieszam. Podaję od razu do dań obiadowych lub jako samodzielną przekąskę.