Sposób przygotowania:
Kuskus po marokańsku
Suszone pomidory osączam z zalewy i drobno kroję.
Wodę wlewam do garnka, dodaję suszone pomidory. Ponownie doprowadzam do wrzenia. Wyłączam ogień, wsypuję kuskus i mieszam.
Przykrywam garnek pokrywką i odstawiam na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaję pozostałe składniki i mieszam. Podaję od razu do dań obiadowych lub jako samodzielną przekąskę.
Wodę wlewam do garnka, dodaję suszone pomidory. Ponownie doprowadzam do wrzenia. Wyłączam ogień, wsypuję kuskus i mieszam.
Przykrywam garnek pokrywką i odstawiam na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaję pozostałe składniki i mieszam. Podaję od razu do dań obiadowych lub jako samodzielną przekąskę.
![Kuskus po marokańsku Kuskus po marokańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kuskus-po-marokansku-71493.jpg)
![Kuskus po marokańsku Kuskus po marokańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kuskus-po-marokansku-71494.jpg)
![Kuskus po marokańsku Kuskus po marokańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kuskus-po-marokansku-71495.jpg)
![Kuskus po marokańsku Kuskus po marokańsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kuskus-po-marokansku-71496.jpg)