Sposób przygotowania:
Kuskus z pyszną potrawką
Pokrojone na kawałki mięso z ćwiartek kurczaka podsmażyć w szerokim rondlu.
Następnie dorzucić pokrojone pieczarki a także pokrojona cebulę i czosnek.
Smażyć wszystko przez około 10 minut i od czasu do czasu mieszać
Dodać pokrojone pomidory i odsączoną z zalewy mieszankę, przyprawy i wlać mleczko.
Całość zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Potrawkę zakryć pokrywką.
Odmierzony kuskus przesypać do naczynia lub garnka z pokrywką, zalać go rosołem, zakryć pokrywką i zostawić na kilka minut aż kuskus wchłonie cały rosół.
Gotowy kuskus przemieszać najlepiej widelcem i nakładać na talerze.
Podawać z potrawką.
Następnie dorzucić pokrojone pieczarki a także pokrojona cebulę i czosnek.
Smażyć wszystko przez około 10 minut i od czasu do czasu mieszać
Dodać pokrojone pomidory i odsączoną z zalewy mieszankę, przyprawy i wlać mleczko.
Całość zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Potrawkę zakryć pokrywką.
Odmierzony kuskus przesypać do naczynia lub garnka z pokrywką, zalać go rosołem, zakryć pokrywką i zostawić na kilka minut aż kuskus wchłonie cały rosół.
Gotowy kuskus przemieszać najlepiej widelcem i nakładać na talerze.
Podawać z potrawką.
Czekoladka 2