Sposób przygotowania:
Chłopska pizza na cieście pszenno-żytnim
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie wraz z cukrem.
Odstawiamy na 10 minut.
Mąki połączyć z zaczynem i zagnieść ciasto. Na koniec dodajemy olej i ponownie zagniatamy.
Odstawiamy na 30 minut.
Pomidory kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Kiebłasę w cieniutkie plasterki.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem.
Ciasto wałkujemy na wielkość blaszki i wykładamy na blaszkę. Smarujemy koncentratem wymieszanym z majonezem.
Następnie układamy pomidory, cebulę i kiełbasę. Posypujemy serem.
Pieczemy 35-40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;)
Odstawiamy na 10 minut.
Mąki połączyć z zaczynem i zagnieść ciasto. Na koniec dodajemy olej i ponownie zagniatamy.
Odstawiamy na 30 minut.
Pomidory kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Kiebłasę w cieniutkie plasterki.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem.
Ciasto wałkujemy na wielkość blaszki i wykładamy na blaszkę. Smarujemy koncentratem wymieszanym z majonezem.
Następnie układamy pomidory, cebulę i kiełbasę. Posypujemy serem.
Pieczemy 35-40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego ;)
skuter5