SUPERPRZEPIS

Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą Więcej zdjęć (5)

Pysznie nadziane naleśniki. W farszu jest mięso mielone , warzywa oraz mieszanka fasoli z cieciorką. Bardzo sycące i smaczne.

Składniki:

Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą

 

  • naleśniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody, może być gazowana
  • 2 jajka
  • ok 3 szklanek mąki
  • 2 łyżki oleju
  • duża szczypta soli

 

  • farsz:
  • 600 g kakrówki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 1 średnia marchewka
  • 1 puszka mix fasoli z cieciorką
  • 1 słoiczek przecieru ( 300 ml )
  • sól,pieprz
  • słodka papryka
  • oregano
  • olej do smażenia

 

  • oraz
  • starty ser żółty do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
Składniki na naleśniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Gdyby ciasto wyszło za gęste dolać ciut wody lub mleka, ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni.

Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.

Przygotować farsz. Mięso zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor.

W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso zmieni kolor dodać startą marchwkę oraz przecier pomidorowy.

Całość dusić aż odparuje większośc płynu, do smaku doprawić przyprawami. Paprykę pokroić w drobną kostkę, fasolę z cieciorką osączyć z zalewy. Gdy większość płynu odparuje dorzucić paprykę i fasolę z cieciorką.

Dusić jeszcze chwilę, jeśli potrzeba doprawić jeszcze do smaku. 

Gotowym farszem nadziać naleśniki. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Posypać startym serem i zapiekać aż ser się rozpuści.
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor.
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso zmieni kolor dodać startą marchwkę oraz przecier pomidorowy. Całość dusić aż odparuje większośc płynu, do smaku doprawić przyprawami.
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
Gotowym farszem nadziać naleśniki.Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
Posypać startym serem i zapiekać aż ser się rozpuści.