Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą
Składniki na naleśniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Gdyby ciasto wyszło za gęste dolać ciut wody lub mleka, ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni.
Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz. Mięso zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor.
W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso zmieni kolor dodać startą marchwkę oraz przecier pomidorowy.
Całość dusić aż odparuje większośc płynu, do smaku doprawić przyprawami. Paprykę pokroić w drobną kostkę, fasolę z cieciorką osączyć z zalewy. Gdy większość płynu odparuje dorzucić paprykę i fasolę z cieciorką.
Dusić jeszcze chwilę, jeśli potrzeba doprawić jeszcze do smaku.
Gotowym farszem nadziać naleśniki. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać startym serem i zapiekać aż ser się rozpuści.
Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz. Mięso zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor.
W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso zmieni kolor dodać startą marchwkę oraz przecier pomidorowy.
Całość dusić aż odparuje większośc płynu, do smaku doprawić przyprawami. Paprykę pokroić w drobną kostkę, fasolę z cieciorką osączyć z zalewy. Gdy większość płynu odparuje dorzucić paprykę i fasolę z cieciorką.
Dusić jeszcze chwilę, jeśli potrzeba doprawić jeszcze do smaku.
Gotowym farszem nadziać naleśniki. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Posypać startym serem i zapiekać aż ser się rozpuści.