Sposób przygotowania:
Kuskus z wiśniowym musem i śmietaną
Do malaksera wkładamy wiśnie, które wcześniej odsączyliśmy z soku i dodajemy cukier- miksujemy na jednolity mus. Śmietanę w osobnym naczyniu ubijamy na sztywno.
Kaszę kuskus wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem - o 1cm powyżej wysokości kaszy - mieszamy i jak wchłonie wode to rozkładamy na talerzyki.
Wokół kaszy układamy kleksy z bitej śmietany. Samą kaszę kuskus polewamy wiśniowym musem, którym również wykonujemy dekoracje, Podajemy zaraz po przygotowaniu kiedy kasza jest jeszcze ciepła
Kaszę kuskus wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem - o 1cm powyżej wysokości kaszy - mieszamy i jak wchłonie wode to rozkładamy na talerzyki.
Wokół kaszy układamy kleksy z bitej śmietany. Samą kaszę kuskus polewamy wiśniowym musem, którym również wykonujemy dekoracje, Podajemy zaraz po przygotowaniu kiedy kasza jest jeszcze ciepła