Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zielone roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Mdły brokuł, mdłe awokado i mdła ciecierzyca- trudno uwierzyć, że połączenie tych trzech produktów da zdrowy i sycący obiad, którym nie pogardzi nawet fan tłustego schabowego. Jedna roladka to około 214kcal, 32g białka, 11g węglowodanów i 5g tłuszczy

Zielone roladki z kurczaka

Składniki:

Zielone roladki z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Zielone roladki z kurczaka

KROK 1

Zielone roladki z kurczaka
Brokuł, awokado i ciecierzyca przed zblendowaniem.

Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie i zblendować na gładką masę razem z ciecierzycą i awokado.

KROK 2

Zielone roladki z kurczaka
Zdrowy i lekko pikantny farsz do drobiowych roladek.

Do farszu dodać łyżkę jogurtu naturalnego, sól, pieprz, czosnek i chili. Całość blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 3

Zielone roladki z kurczaka
Rozbite piersi z kurczaka z zielonym farszem.

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić, oprószyć lekko solą i pieprzem z dwóch stron. Na rozbitą pierś nałożyć solidną porcję farszu i delikatnie całość zrolować.

KROK 4

Zielone roladki z kurczaka
Cztery roladki z zielonym farszem przed upieczeniem.

Roladki umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec pod przykryciem 20-25minut w 180°C.

KROK 5

Zielone roladki z kurczaka
Pięknie prezentujące się przecięte roladki. MNIAM!

Roladki smakują wyśmienicie z ziemniakami oraz z białymi kaszami. Smacznego :)


Tagi:

dania rolady