Sposób przygotowania:
Kuskusowe danie z mięsem z indyka i szpinakiem
Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Dodaję sól i pieprz i smażę na rumiano. Międzyczasie robię kaszę kuskus tak jak na opakowaniu.
Do mięsa dodaję szpinak, mieszam. Dodaję przyprawy i czosnek. Następnie dodaję kaszę kuskus.
Wszystko dokładnie mieszam i nadal smażę ok 2 min co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję przecier pomidorowy, mieszam i znów duszę jeszcze ok 2 min.
Wkładam do miseczek i posypuję tartym serem.
Do mięsa dodaję szpinak, mieszam. Dodaję przyprawy i czosnek. Następnie dodaję kaszę kuskus.
Wszystko dokładnie mieszam i nadal smażę ok 2 min co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję przecier pomidorowy, mieszam i znów duszę jeszcze ok 2 min.
Wkładam do miseczek i posypuję tartym serem.