Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kwas buraczany 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kwas buraczany: Buraki obrać, umyć, pokroić w piastry, ułożyć w kamiennym garnku i zalać wodą. W

Kwas buraczany 2

Składniki:

Kwas buraczany 2

 

  • 1kg burków
  • 3 l przegotowanej, ciepłej wody
  • kromka razowego chleba
  • 2 posiekane ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kwas buraczany 2
Buraki obrać, umyć, pokroić w piastry, ułożyć w kamiennym garnku i zalać wodą. W czystą gazę zawinąć kromkę chlebami włożyć do wody, dodać czosnek, przykryć naczynie gazą i odstawić w ciepłe miejsce. Po zakwaszeniu wyjąć z kwasu gazę z chlebem. Po około 2-3 dniach kwas buraczany jest gotowy.

Tagi:

chleb buraki