Sposób przygotowania:
Kwaśnica wg cherrycola
Tradycyjnie kwaśnicę gotuje się na "świńskim ryju". Jednak z braku takiego skladniku moja mama postanowiła ugotowac ją w trochę innej wersji. Wyszła znakomicie! Gotujemy wywar z mięsa. Dodajemy do niego marchewkę pokrojoną w kostkę, kostki rosołowe oraz Vegetę. Gotujemy ok 30 minut . Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na zloty kolor. Dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę i wędlinę. Następnie pokrojone w kostkę ugotowane suszone grzyby. Całość smażymy ok 10 minut. dodajemy to do wywaru. Kapustę kiszoną kroimy w kawałki i dodajemy do wywaru. Całość musi się gotować ok 30-40 minut. doprawiamy liściem laurowym dużą ilością pieprzu i soli.Idealna zupa na mroźne dni. Smacznego!