cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Kwaśnica wg cherrycola

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewająca kwaśnica mojej mamy

Kwaśnica wg  cherrycola Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kwaśnica wg cherrycola

 

  • 3 szyjki indycze
  • udko indycze
  • 20dkg grzybow suszonych
  • 3 marchewki
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg kiełbasy
  • 2 cebule
  • kilka plastrów boczku badz wędliny
  • sól/pieprz
  • 3 kostki rosołowe
  • lisć laurowy

Sposób przygotowania:

Kwaśnica wg cherrycola
Tradycyjnie kwaśnicę gotuje się na "świńskim ryju". Jednak z braku takiego skladniku moja mama postanowiła ugotowac ją w trochę innej wersji. Wyszła znakomicie! Gotujemy wywar z mięsa. Dodajemy do niego marchewkę pokrojoną w kostkę, kostki rosołowe oraz Vegetę. Gotujemy ok 30 minut . Cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na zloty kolor. Dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę i wędlinę. Następnie pokrojone w kostkę ugotowane suszone grzyby. Całość smażymy ok 10 minut. dodajemy to do wywaru. Kapustę kiszoną kroimy w kawałki i dodajemy do wywaru. Całość musi się gotować ok 30-40 minut. doprawiamy liściem laurowym dużą ilością pieprzu i soli.Idealna zupa na mroźne dni. Smacznego!
Kwaśnica wg  cherrycola
Gotujemy wywar z mięsa indyka (udka i szyjki)
Kwaśnica wg  cherrycola
Grzyby gotujemy do miekkości i kroimy w kostkę
Kwaśnica wg  cherrycola
wędlny razem z cebulką smażymy na smalcu
Kwaśnica wg  cherrycola
wszystko łączymy ze sobą, na końcu dodajemy kiszona kapustę