angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Kwiatuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Te ciasteczka kwiatuszki dzieci uwielbiają

Kwiatuszki

Składniki:

Kwiatuszki

 

  • 150 g masło,
  • folia kuchenna,
  • mąka do posypania blatu,
  • perełki do dekoracji,
  • 6 łyżek soku z cytryny,
  • 250 g cukru pudru,
  • 1 szt jajka,
  • szczypta soli,
  • 125 g cukru,
  • 1 łyżka kakao,
  • 50 g migdałów zmielonych,
  • 250 g mąki,
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kwiatuszki
Masło pokrojone w grubą kostkę, mąkę, mielone migdały, kakao, cukier, sól, jajko zagnieść na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na placek grubości 4 mm. Powycinać kwiatki. Rozłożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min. w temp. 175 stopni Wymieszać bardzo dokładnie cukier puder z sokiem z cytryny. Wierzch ciastek posmarować powstałą polewą. Udekorować perełkami

Tagi:

jajko jajka