Sposób przygotowania:
Kwiatuszki karnawałowe
Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Wyrabiamy do pojawienia się pęcherzyków powietrza (około 10 minut). Gotowe ciasto schładzamy około 1 godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy, tak jak na pierogi. Z rozwałkowanego wycinamy koła np. szklanki. Brzegi kół nacinamy w 5 miejscach w równych ostępach nie docinając do środka. Kolejno każdy z końców zawijamy do środka. Zawinięte końce dobrze dociskamy by w trakcie smażenia płatki się nie rozwinęły.Uformowane kwiatuszki kolejno wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączmy na papierowym ręczniku. Kwiatuszki rozkładamy koło siebie. W środek każdego wyciskamy po odrobinie marmolady. Całość posypujemy cukrem pudrem.