Sposób przygotowania:
Łaciate racuchy
Część składników na racuchy dokładnie łączymy w misce. Pomijamy tłuszcz, kakao i cukier puder. Składniki mieszamy w szerszej misce.
Po wymieszaniu ciasto rozdzielamy na dwie części. Przy boku miski do jednej części ciasta dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy tę część z kakao.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nabieramy ciasto tak by oba kolory ciasta znalazły się na jednej łyżce i kładziemy na tłuszcz. Smażymy krótko z obu stron na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku albo sicie i oprószamy cukrem pudrem.
Po wymieszaniu ciasto rozdzielamy na dwie części. Przy boku miski do jednej części ciasta dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy tę część z kakao.
W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nabieramy ciasto tak by oba kolory ciasta znalazły się na jednej łyżce i kładziemy na tłuszcz. Smażymy krótko z obu stron na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku albo sicie i oprószamy cukrem pudrem.