Sposób przygotowania:
lajne
Na poczatek oddzielić żółtka od białek. Nie przerywając ubijania, stopniowo po trochu wsypywać cukier i wlewać żółtka. Dokłądnie wszystko wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Przelać
na blasze. Piec w temp. 180 stopni przez 40 minut. Gdy wystygnie
posmarować przekrojony biszkopt dżemem i przełożyć masą budyniową(budyń ugotować na mleku).Ostudzić potem dodać do masła dobrze utartego z żółtkami i cukrem. Wymieszać z kakao.
Po upieczeniu polecam ciasto polać polewą czekoladową,toffi lub orzechową.
na blasze. Piec w temp. 180 stopni przez 40 minut. Gdy wystygnie
posmarować przekrojony biszkopt dżemem i przełożyć masą budyniową(budyń ugotować na mleku).Ostudzić potem dodać do masła dobrze utartego z żółtkami i cukrem. Wymieszać z kakao.
Po upieczeniu polecam ciasto polać polewą czekoladową,toffi lub orzechową.
Babciagramolka
Po oddzieleniu białek od żółtek nie przerywać ubijania czego ?
Co to jest blasze ? ( piszesz przelać na blasze )
Z opisu wynika że po upieczeniu polać polewą - tylko skąd się wzięła - potem pokroić , posmarować dżemem , połozyć na to masę bydyniową - a potem ostudzić i dodać do masła utartego z cukrem i żółtkami - na dodatek wymieszać z kakao. Na logikę to wychodzi pokruszone ciasto wymieszane z budyniem , jakimś kremem z polewą momiedzy - ni pies ni wydra . Opis do kitu.