Sposób przygotowania:
Zupa z kurczakiem w tajskim stylu
Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Bulion drobiowy zagotować, dodać pokrojoną pierś z kurczaka, zmiażdżony czosnek, liście limonki, pokrojoną papryczkę chili, imbir pokrojony na cieniutkie plasterki i trawę cytrynową.
Całość gotować na wolnym ogniu, aż mięso lekko zmięknie, następnie dodać oczyszczone, opłukane i pokrojone na ćwiartki pieczarki i pastę Tom Kha. Chwilę pogotować i dodać pozbawioną gniazda nasiennego, opłukaną i pokrojoną paprykę.
Garnek z zupą zdjąć z ognia i jeśli jest taka potrzeba zupę doprawić do smaku solą. Podawać gorącą posypaną posiekaną natką kolendry.
Całość gotować na wolnym ogniu, aż mięso lekko zmięknie, następnie dodać oczyszczone, opłukane i pokrojone na ćwiartki pieczarki i pastę Tom Kha. Chwilę pogotować i dodać pozbawioną gniazda nasiennego, opłukaną i pokrojoną paprykę.
Garnek z zupą zdjąć z ognia i jeśli jest taka potrzeba zupę doprawić do smaku solą. Podawać gorącą posypaną posiekaną natką kolendry.
misia5
Magdalena88
Marika-
anemon
Producent zapewnia na opakowaniou, że pasta jest w 100% naturalna, nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, wykonana jest ze świeżych ziół.
Skład: sól, galangal 19%, olej palmowy, cukier, trawa cytrynowa, szalotka, kolendra, kwas cytrynowy.
A jak smakuje, trudno mi opisać, bo trochę imbirowo, trochę cytrynowo, w każdym razie teraz jak gotuję tą zupę, to czasami daję tej pasty dużo więcej, bo odpowiada mi jej smak, a z mleka kokosowego w dalszym ciągu rezygnuję.
lukrowanepierniczki