Sposób przygotowania:
Łamiząbki karmelowe
Masło roztopić, poczekać, aż trochę ściemnieje. Dodać cukier, mieszać do roztopienia, jak się zrobi ciemne dodać płatki owsiane lub ryż preparowany.
W wersji miękkiej - masło tylko roztopić, nie czekać aż ściemnieje i dodać cukier, dopiero wtedy poczekać aż delikatnie zbrązowieje. Dodać 2 łyżki śmietany, gęstej, potem ryż lub płatki.
Masę wylewać na talerzyk lub foremki nim stwardnieje do końca.
W wersji miękkiej - masło tylko roztopić, nie czekać aż ściemnieje i dodać cukier, dopiero wtedy poczekać aż delikatnie zbrązowieje. Dodać 2 łyżki śmietany, gęstej, potem ryż lub płatki.
Masę wylewać na talerzyk lub foremki nim stwardnieje do końca.