zathraness

zathraness

Kucharz
[Przepisów: 14]

Łamiząbki karmelowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łamiząbek w wersji twardej i miękkiej :)

Łamiząbki karmelowe

Składniki:

Łamiząbki karmelowe

 

Sposób przygotowania:

Łamiząbki karmelowe
Masło roztopić, poczekać, aż trochę ściemnieje. Dodać cukier, mieszać do roztopienia, jak się zrobi ciemne dodać płatki owsiane lub ryż preparowany.
W wersji miękkiej - masło tylko roztopić, nie czekać aż ściemnieje i dodać cukier, dopiero wtedy poczekać aż delikatnie zbrązowieje. Dodać 2 łyżki śmietany, gęstej, potem ryż lub płatki.
Masę wylewać na talerzyk lub foremki nim stwardnieje do końca.

Tagi:

ryż