Sposób przygotowania:
Langosze
Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie, odstawiam do ostudzenia, rozgniatam tłuczkiem. Dodaje pozostałe składniki. Drożdże świeże mieszam z letnim mlekiem i dodaję do reszty. Zagniatam ciasto i zostawiam do wyrastania na godzinę. Po tym czasie wyjmuję ciasto i dziele na mniejsze części. Formuję placki, raczej cienkie, wielkości dłoni. Układam na rozgrzanym głębokim oleju na patelni. Smażę z obydwu stron na złocisty kolor, podaje z kwaśną śmietaną i startym żółtym serem.
![Langosze Langosze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/langosze-68659.jpg)
![Langosze Langosze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/langosze-68660.jpg)
![Langosze Langosze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/langosze-68661.jpg)
![Langosze Langosze](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/langosze-68662.jpg)
agabi22